Tvoje nejčastěji otázky a naše odpovědi

 

1. Jaká je velikost a hmotnost automatu?

Velikost stroje v přepravní kartonové krabicí vč. palety je: šířka 1.550 mm x hloubka 910 mm x výška 2.100 mm, přepravní hmotnost stroje je 580 kg. Vlastní velikost stroje je: šířka 1.540 mm x hloubka 870 mm x výška 2.015 mm, čistá hmotnost stroje je 560 kg.

 

2. Jaká je doporučená maloobchodní cena jedné porce hranolek?

Doporučená maloobchodní cena pro Českou republiku je 59-75 Kč/ 100g hranolek s omáčkou (v syrovém stavu 110g), v nočním režimu 85 Kč. Na specializovaných a uzavřených místech, jako jsou bazény, stadiony, tematické kluby atd., může být cena jedné porce nastavena až na hladinu 80 Kč. Ceny jsou vč. 12% DPH.

 

3. Lze změnit cenu porce?

Ano, je to možné. Každý automat je připojen k internetu, snadno tak nastavíte až tři různé ceny během 24 hodin přes web. Např. v noci je cena vyšší než v poledne a nejméně nákladná je večer. Ceny si provozovatel definuje a nastavuje samostatně.

 

4. Kolik stojí výroba jedné porce hranolek vč. omáčky a kelímku?

Cena produktu je okolo 15,49 Kč bez DPH. V ceně je kelímek, vidlička, hranolky, olej, sůl a omáčka (kečup). Ceny jsou založeny na průměrných cenách v Ćesku a mohou se v čase měnit.

 

5. Jaká je spotřeba oleje na jednu porci?

Výrobce uvádí, že na výrobu jedné porce hranolků 100g je spotřeba 28 g v závislosti na kvalitě použitého oleje.

 

6. Jakou rezervu oleje má stroj?

V nádrži je 30 litrů oleje. Z hlavní nádrže stroj přečerpává olej do fritézy pomocí olejových čerpadel. Stroj má 2 fritézy, každá pojme až 5 litrů oleje. V běžném režimu smažení se ohřeje pouze 2×5 litrů oleje a v nočním režimu, kdy není mnoho zákazníků, se ohřeje pouze 1×5 litrů oleje.

 

7. Kdy je třeba vyměnit olej, po kolika porcích?

Olej se mění po cca 100-150 vydaných porcích v souvislosti s kvalitou oleje. Stroj z fritéz přečerpá použitý olej do odpadní nádoby a z hlavní nádrže (zásoba na 30l) dočerpá zpět olej nový. Do hlavní nádrže můžete přidat nový olej, který se smíchá se starým olejem. Spolupracuje se společností Viking Eco Servis, s.r.o., která (pravidelně) spotřebovaný olej od našich franchisantů vykupuje a ekologicky likviduje, čímž eliminuje provozní, olejové starosti.

 

8. S jakými hranolky automat pracuje?

Automat vyrábí hranolky do maximálně 70 mm délky. Koncept Fries2GO výhradně užívá značky McCain.

 

9. Lze automat ovládat na dálku?

Samozřejmě. Stroj je trvale připojen k internetu a přes webový portál k němu vzdáleně přistupujete a sledujete (on-line) jeho provoz, prodej, analýzy prodeje, stav zásob surovin atd. Můžete tak snadno procházet historii a vidět každý jeden prodej podle data, ceny a jakým způsobem byla vydaná porce zaplacena – zda hotově nebo bankovní kartou.

 

10. Přijímá stroj pouze kreditní karty nebo i hotovost?

Stroj je kompatibilní s MDB (standard MDB), výrobce doporučuje mincovní výměníky řady MEI 7×00 – typ MDB, pro příjem mincí Ia CT XBA a XBA mini validátory bankovek – typ MDB, pro papírové peníze a Payter system P68 s modemem nebo NayaxOnyx, typ MDB pro kreditní karty.

 

11. Jaké způsoby platby jsou součástí stroje?

Součástí dodání není žádný platební systém, ten je třeba (dle požadavku) dokoupit. U mincí automat podporuje řadu MEI 7×00 ve standardu MDB. Pro papírové peníze podporuje ICT XBA a ICT XBA mini, také ve standardu MDB. U kreditních karet podporuje Payter P68 nebo Nayax Onyx, rovněž ve standardu MDB.

 

12. Jaká je cena platebních systémů?

Platební systém není v ceně zařízení. Systémy se orientačně pohybují okolo 10.250 Kč bez DPH za MEI výměník na mince, 9.375 Kč bez DPH za validátor bankovek ICT XBA (pro papírové peníze) a cca 12 545 Kč bez DPH za terminál kreditních karet Payter nebo Nayax. Přesná cena bude sdělena na základě konkrétní poptávky, ceny se v průběhu času mohou měnit.

 

13. Jaké jsou požadavky na napájení stroje a kolik energie stroj spotřebuje?

Příkon stroje je 16 A/ 220-240 V, můžete jej zapojit do standardní zásuvky. Automat nepotřebuje třífázový proud, což je velmi velká výhoda pro umístění stroje. Spotřeba energie stroje za 1 hodinu je 1,375 kWh. Spotřeba energie (extra) na jednu vydanou porci  je 0,22 kWh.

 

14. Mohu sledovat spotřebu energie?

Ano, velmi snadno. Lze nainstalovat měřič spotřeby – zásuvku, která digitálně zaznamenává spotřebu, kterou lze sledovat po hodinách, denně, týdně, měsíčně atd.

 

15. Jaké jsou dodací podmínky stroje?

Platba 20% předem a 80% v okamžik, kdy je stroj dokončen a připraven k dodání na místo jeho určení z výrobny. Obvyklá dodací lhůta je 10-12 týdnů. výroba je vždy zakázková.

 

16. Jaké jsou provozní náklady stroje?

Vzduchový filtr se mění jednou za měsíc v závislosti na počtu vyrobených porcí. Pokud je stroj venku, filtr není potřeba. Cena filtru je cca 1.000 Kč. Olejový filtr se mění každých 6 měsíců a cena je cca 500 Kč. Doporučujeme, aby si každý náš zákazník při koupi stroje zakoupil také několik filtrů na sklad pro budoucí výměny. Shodně doporučujeme dokoupit nerezovou nádrž a dvě extra olejové vany za cca 2.000 Kč.

 

17. Existují další náklady na provoz stroje?

Kromě čištění, plnění surovinami a vyprazdňování peněz – ne. Nutné je dále kalkulovat s lokálním a národním marketingem, správou konceptu Fries2GO a franchisovým poplatkem ve výši dle umístěných zařízení.

 

18. Jak často je potřeba stroj čistit?

Běžná údržba přichází s běžný doplněním zařízení, tedy po 100 vydaných porcích. Stačí vyndat olejové vany, nasadit nové a napustit ze zásobníku olej. Doporučujeme zakoupit další sadu olejových van, aby je bylo možné vyměnit za čisté, takže… zatímco jedna sada je v provozu, druhá se čistí. Špinavé vany na olej se vloží do sáčku a umyjí v myčce. Je třeba otřít vnější i vnitřní strany vlhčenými, desinfekčními ubrousky Cena sady dvou olejových van je cca 4 000 Kč. Olejové vany jsou vyrobeny z nerezové oceli 304, potravinářské kvality dle specifikace výrobce Integra System.  Běžné, plnící čištění představuje časový náklad 45-60 minut vč. dojezdové doby.

Generální čistění je po 350-500 vydaných porcích nejpozději po 30 dnech. Časový náklad velké údržby zpravidla nepřesáhne 90-120 minut. 

 

19. Co lze použít k čištění stroje?

Automat se čistí vlhčenými, desinfekčními ubrousky určenými k čištění povrchů, které lze zakoupit od správce konceptu. Lze také použít čisticí prostředky, které jsou schválené jako bezpečné pro potraviny.

 

20. Jak je to se školením obsluhy stroje a údržbou stroje?

Každému zákazníkovi poskytujeme vstupní bezplatné školení v okamžiku dodání stroje s výjimkou úhrady cestovních nákladů dle ceníku ZDE.

 

21. Jak se v případě poruchy stroj opravuje?

Možnost selhání je velmi malá, téměř žádná. Stroj je navržen a vyroben tak, aby vydržel a fungoval bez poruch. Pokud dojde k poruše, naši technici se připojí k Hranolko.MATu dálkově (přes internet) a na základě kontroly diagnostiky určí, kde je problém a následně opraví stroj na dálku, pokud je porucha v software. Je-li porucha v hardware, díl odborně vymění. Náhradní díl je zdarma, dopravu a práci technika hradí provozovatel.

 

22. Jaká je technická podpora distributora

V den dodání stroje poskytneme komplexní a bezplatné školení, kdykoliv v průběhu provozu je možné jej (za úplatu) opakovat. Technický tým je v pohotovosti vždy od 8:00 do 16:30 ke konzultacím na telefonu.

 

23. Zobrazuje systém stav zásob v reálném čase nebo technické problémy?

Ano. V softwaru Televend systému – iVend.

 

24. Jaká je záruční doba na automat?

Záruka na stroj je 12 měsíců a zahrnuje všechny díly kromě vzduchového filtru, olejového filtru, topných těles a LED nebo žárovek.

 

25. Jaké kelímky se v automatu užívají?

Použitelné jsou kelímky s rozměry viz ke stažení ZDE. Používáme velmi kvalitní kelímky na finském papíře v koncepčním designu Fries2GO. Příklad vzorů naleznete ZDE.

 

26. Je možné užít na stroj vlastní design?

Distribuce a provoz hranolových automatů v Česku a Karibiku je výhradně pod designem a správou konceptu Fries2GO. 

 

27. Hranolky, olej, sůl, omáčka, kelímek. Je nutné vše kupovat u vás?

Abychom zachovali jednotnou kvalitu konceptu Fries2GOi konečného produktu napříč všemi lokacemi i zeměmi provozu, veškeré suroviny a obal dodává společnost FRIESMAT s.r.o., jako výhradní český distributor a správce konceptu.

 

28. Jaký druh omáčky je v ceně zahrnut? Je možné mít ve stroji různé druhy omáček současně?

Zahrnut je pouze kečup. Možné je ale užít jakoukoli jinou správcem konceptu schválenou omáčku, která je stabilní při pokojové teplotě.

 

29. Co je tolerance váhového systému?

Tolerance systému vážení je +/- 20 g (až +/- 30 g při použití nerovnoměrných druhů mražených hranolků) na obou vahách.

 

30. Je FRIESMAT s.r.o. oficiálním distributorem hranolových automatů Integra Saratoga v ČR?

Ano.

 

31. Jaké ohodnocení získá operativní pracovník Fries.MAN?

Nasazení práce Firies.MANa počítá s frekvencí aktivity nejpozději každý třetí den. A to nejen pro průběžné plnění komodit (představuje odbyt vydaných 30 porcí/ den), ale… též pro senzorickou kontrolu Hranolko.MATu, úklid v jeho bezprostřední blízkosti a kontrolu kvality.

Správce konceptu (FRIESMAT s.r.o.) uvažuje o fixní odměně jednoho „výjezdu“ pro plnění/ kontrolu ve výši 430 Kč. Práce by neměla přesáhnout 60 minut vč. dojezdu.

YOU

WIN

Translate web »